EMAAR-Group planifikon një projekt të madh në Shqipëri

Themeluesi dhe pronari i kompanisë EMAAR me seli në Emiratet e Bashkuara Arabe, Mohamed Alabbar, foli në një intervistë për CNN për projektet e tij në Shqipëri. Ai planifikon të investojë 2.5 miliard dollarë në Shqipëri. Alabbar e përshkruan Shqipërinë si një "Evropë të re" dhe deklaroi se të gjithë treguesit e investimit të saj në Shqipëri janë pozitivë. “Unë pashë qeverinë shqiptare duke punuar ditë e natë për t'u bërë pjesë e BE. Evropa e re më tërheq shumë. "

Emmar Group po planifikon një investim të madh në portin e Durrësit. Përveç marinës, do të ndërtohen hotele, dyqane dhe ndërtesa tregtare të llojeve të ndryshme. Emmar Group ka në plan të ndërtojë portin më të madh në Adriatik në Durrës. Kjo kompani planifikon të ndërtojë 12,000 apartamente, restorante dhe ndërtesa të tjera.

Burimi: rti