Buletini i DIHA-s I/2013


Të dashur anëtarë dhe miq të DIHA-s

Rikthimi i optimizmit të biznesmenet gjermanë - kështu e titullon gazeta ekonomike gjermane “Handelsblatt” situatën ekonomike gjermane në fillim të vitit 2013 duke iu referuar anketimit në rang federal të Shoqatës Gjermane të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë (DIHK) në më shumë së 28.000 kompani. Rezultatet kryesore të këtij anketimi dhe raportin e plotë e gjeni në këtë buletin.

Edhe DIHA po zhvillon anketimin e përhershëm me partnerët rajonal të Dhomave Gjermane të Tregtise (AHK) në Evropën Qëndrore , Lindore dhe Juglindore. Në Shqipëri fryma nuk është shumë optimiste.

Kjo i referohet pasigurisë që mbizotëron në të gjithë vendin para zgjedhjeve të përgjithshme. Por shanset në këtë periudhë nuk janë të pakta. Në prag zgjedhjesh problemet e ekonomisë fitojnë një shkallë të lartë vëmendje. Lidhur me këtë DIHA ka dhënë një intervistë për televizionin Top Channël për temën ë klimës së investimeve dhë të korrupsionit.

Aktivitetet  tona për vitin 2013 iu referohen temave juridike dhë atyre për biznesin. Kryesia e DIHA-s me mbështetjen e Ambasadores Gjermane do të jetë në kontakt të vazhdueshëm më politikanët shqiptarë sa i përket këtyre temave të nxehta.

Në Shqipëri ne do të frymëzohemi nga optimizmi gjerman!

Me respekt,

Andrea Gebbeken

AKTIVITETET E DIHA-s


"Nëse në një vend përceptimi i nivelit të korrupsionit është i lartë, atëherë ai vend nuk mund të tërheqë as investime të huaja, as lokale."...


Një aktivitet mes anëtarëve të hapi siparin e aktivitetit të parë të DIHA-s për vitin 2013...


Anlässlich des albanischen Jubiläumsjahres hat die DIHA während ihrer Weihnachtsfeier Albanien-Fotografien der albanischen Fotografin Blerta Kambo ausgestellt. Die Bilder konnten gekauft und deren Erlös an das SOS-Kinderdorf in Tirana gespendet werden...

TE REJA NGA ANETARET


"Ndërtimi i një ure për të vepruar me përgjegjësi social". Tirana Business Park Sh.p.k. dhe Yunus Social Biznes Albania kanë nënshkruar një marrëveshje për realizimin e një programi formimi profesional për të rinjtë.


e kuader te Programit rajonal “Zhvillimi i Kapaciteteve Njerezore” ka trajnuar 14 Auditore te Eficiences se Energjise ne Ndertesa.


Ministria e Financave dhe KfW nënshkruan Marrëveshjen e Financimit për realizimin e projektit “Menaxhimi i Mbetjeve të Ngurta në Shqipërinë Juglindore“...

LAJME EKONOMIKE


 

Qeveria shqiptare po shqyrton ofertën e dytë më të mirë lidhur me privatizimin e "Albpetrol"...Shqipëria është vendi i 72-të që i bashkohet procedurave të Carnet-ATA.


Panairet janë një nga instrumentet më të rëndësishme të marketingut jo vetëm për prezantimin e produkteve dhe shërbimeve të çdo kompanie, por edhe për krijimin e kontakteve dhe tregjeve të reja...
 

Samir Mane, presidenti i Balfin Group, blen zinxhirin e shitjes me pakicë Euromax dhe hyn në biznesin e kromit nepërmjet blerjes së Albanian Chrome (ACR)...


Nga anketimi në rang federal i Shoqatës së Dhomave Gjermane të Industrisë dhe Tregtisë në Gjermani (DIHK) në më shumë se 28.000 kompani, ndër to 5700 kompani industriale vërehet një frymë optimistepër vitin 2013 ...


Impressum

DIHA - Shoqata Gjermane eIndustrisë dhe Tregtisë në Shqipëri

Redaktore: Julija Baftiri

Tel: +355 (0)4 222 7146
E-Mail: info@dih-al.com

Megjithë kujdesin e treguar në hartimin e këtij publikimi nuk merret asnjë përgjegjësi apo pozicionim mbi përmbajtjen ose gabime të mundshme.